Лесь Задніпровський: серце у відділі кадрів театру

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Authors
Задніпровський, Олександр
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Задніпровський Олександр Михайлович народився в Києві в акторській родині Задніпровських-Ткаченко. 1975 року закінчив КДІТМ ім. І. Карпенка- Карого (курс Анатолія Скибенка). Служив у Радянській армії, після служби працював 4 роки в Київському театрі російської драми їм. Лесі Українки. З 1980 року, запрошений Сергієм Данченком, працює актором у Національному українському театрі ім. І. Франка. Народний артист України. Етапні ролі в театрі ім. І.Франка: Гайдай у "Загибелі ескадри" Корнійчука, реж. Сергій Данченко; Огнєв у "Фронті" Корнійчука, реж. Ігор Афанасьев; Блез у "Блезі" Клода Моньє, реж. Володимир Опанасенко; Дон Алонсо у "З коханням не жартують" Педро Кальдерона, реж В. Опанасенко; гетьман Дорошенко в однойменній драмі М. Старицької-Черняхівської, реж. В. Опанасенко; Степан у "Боярині" Лесі Українки, реж. В. Опанасенко; король Генріх у "Я, Генрі II" Дж. Гольдмена, реж. Юрій Кочевенко; Федір Карамазов у "Братах Карамазових" Достоєвського, реж. Юрій Одинокий. У 1998-2002 роках за пропозицією Вячеслава Чорновола був депутатом Київради від Народного Руху.
Description
Keywords
акторська династія, Сергій Володимирович Данченко, Юрій Кочевенко, агенція "Бенюк і Хостікоєв", "Інтимне життя", Теренс Реттіган, стаття
Citation
Задніпровський О. М. Лесь Задніпровський: серце у відділі кадрів театру / бесіду веде Валентина Грицук // Кіно-Театр. - 2007. - № 2. - С. 2-4.