Третій цикл вищої освіти у Європі : (ключові індикатори організації та втілення)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Authors
Кострова, Людмила
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Пульсари
Abstract
Розділ з колективної монографії "Докторські програми в Україні : досвід НаУКМА", у якому йдеться про докторські програми як "третій цикл вищої освіти". Вони були введені до Болонських декларацій на зустрічі міністрів вищої освіти європейських країн 2003 р. у Берліні. Програми відіграють роль основної ланки, що об’єднує Європейський простір вищої освіти (ЕНЕА) з Європейським дослідницьким простором (ERA). Докторські програми розглядаються як основне джерело підготовки молодих дослідників. Водночас вони суттєво відрізняються від першого і другого циклів вищої освіти. Головна особливість, яка воднораз є характерною рисою третього циклу освіти, пов’язана з тим, що домінантним і найважливішим компонентом докторських програм стають наукові дослідження.
Description
Keywords
докторська (PhD) освіта, Болонські декларації, докторські програми, дослідницька діяльність університетів, докторський ступінь, структура докторського навчання, наукові дослідження, науковий керівник, розділ монографії
Citation
Кострова Л. І. Третій цикл вищої освіти у Європі : (ключові індикатори організації та втілення) / Людмила Кострова // Докторські програми в Україні : досвід НаУКМА / [упоряд. Л. Пізнюк ; за наук. ред. В. Моренця] ; Нац. ун-т "Києво-Могилян. акад.". - Київ : [Пульсари], 2010. - С. 10-39.