Навчально-методична розробка для викладання і вивчення курсу "Національно-культурна ідентичність в українській літературі ХХ-ХХІ ст."

Loading...
Thumbnail Image
Date
2023
Authors
Полюхович, Ольга
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Національний університет "Києво-Могилянська aкадемія"
Abstract
Навчально-методична розробка для викладання і вивчення курсу "Національно-культурна ідентичність в українській літературі ХХ-ХХІ ст." була створена для навчально-методичного забезпечення цієї дисципліни й ґрунтується на практичному навчально-методичному досвіді та науково-методичних розвідках авторки курсу. Розробка спрямована поглибити знання про історико-культурний розвиток української літератури та уявлення про українську ідентичність ХХ-ХХІ ст.; зорієнтована на ознайомлення студентів із новими методично-науковими підходами до вивчення текстів цього періоду через призму поняття «ідентичність». Особливу увагу приділено детальному вивченню текстів, знакових для доби, та їхнього обговорення в історичному та сучасному контекстах. Від студентів очікується робота із літературно-критичними джерелами, їх опрацювання, осмислення та обговорення за допомогою запропонованих методично-наукових рекомендацій. Також дисципліна передбачає самостійну роботу із текстами, виголошення доповіді й написання есею, що формує у студентів навички роботи із різними джерелами та критичного осмислення певного явища (тексту) в історико-культурному контексті.
Description
Keywords
навчально-методичний досвід, проблематика ідентичності, репрезентація української ідентичності, нація, культура, пам’ять, історія, історія української літератури ХХ-ХХІ ст., навчально-методична розробка
Citation
Полюхович О. П. Навчально-методична розробка для викладання і вивчення курсу "Національно-культурна ідентичність в українській літературі ХХ-ХХІ ст." / Полюхович Ольга Павлівна ; Національний університет "Києво-Могилянська aкадемія", Факультет гуманітарних наук, Кафедра літературознавства імені Володимира Моренця. - Київ : НаУКМА, 2023. - 54 с.