Помаранчева революція як етап трансформації політичного режиму в Україні

Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Authors
Романова, Валентина
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Статтю присвячено аналізу феномену Помаранчевої революції в контексті трансформації політичного режиму в Україні. Революційні та постреволюційні події розглядаються як етапи трансформаційного циклу, типового для країн, що здійснюють транзит від авторитаризму. Події листопада 2004 - січня 2005 pp. стали на заваді консолідації політичного режиму, що формувався на попередніх етапах трансформаційного процесу. В такий спосіб Помаранчева революція змінила логіку вже розпочатого трансформаційного циклу в Україні. Невизначеність постреволюційного періоду пояснюється у статті становленням композиції політичних суб'єктів (акторів), а також норм і правил політичної діяльності (інститутів), що відповідає вимогам політичного режиму, який трансформується за зміненим, нелінійним сценарієм.
An article is the research of Orange revolution in the context of political transformations in Ukraine. The author examines revolutionary and post-revolutionary events as the phases of transformation cycle which is typical for transitional regimes.
Description
Keywords
політологія, Помаранчева революція, політичний режим, Україна, стаття
Citation
Романова В. В. Помаранчева революція як етап трансформації політичного режиму в Україні / В. Романова // Маґістеріум. Вип. 31. Політичні студії / [упоряд. Кисельов С. О.]. - 2008. - С. 65-70.