Правова природа інтерпретаційних актів вищих судових органів України та їх значення у практиці застосування корпоративного законодавства з питань реорганізації юридичних осіб

Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Authors
Кобзар, Андрій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У цій статті, на підставі вибіркового огляду судової практики розгляду справ, що виникають з корпоративних відносин, й аналізу герменевтичної діяльності Верховного Суду України і Вищого Господарського Суду України (Вищого Арбітражного Суду України) щодо таких справ, досліджено концепцію актів-тлумачень (постанов, рекомендацій, роз’яснень та узагальнень) вищих судових органів (касаційної інстанції) у правовій системі України, а також подано загальну характеристику значення і ролі таких актів у вирішенні проблем правозастосування загалом та під час вирішення корпоративних спорів, які, зокрема, пов’язані з застосуванням законодавства про реорганізацію юридичних осіб.
Description
Keywords
Верховний Суд, Україна, правова система, legal system, право, law
Citation
Кобзар, А. В. Правова природа інтерпретаційних актів вищих судових органів України та їх значення у практиці застосування корпоративного законодавства з питань реорганізації юридичних осіб / Кобзар А.В. // Наукові записки НаУКМА. - 2009. - Т. 90 : Юридичні науки. - С. 51-54.