Оцінка та прогнози ендогенного зростання економіки України : колективна монографія

Loading...
Thumbnail Image
Date
2024
Authors
Скрипниченко, Марія
Кораблін, Сергій
Крючкова, Ірина
Саліхова, Олена
Запатріна, Ірина
Шумська, Світлана
Кузнєцова, Лідія
Лебеда, Тетяна
Яценко, Ганна
Швець, Сергій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України"
Abstract
У колективній монографії представлено матеріали, які є результатами наукових досліджень щодо розробленого модельного інструментарію для оцінки впливу ендогенних та екзогенних чинників (зумовлених глобалізацією світової економіки, воєнними діями на території України, пандемією COVID-19 тощо) на динаміку і структуру вітчизняної економіки; здійснених на його основі інструментально обґрунтованих оцінок (насамперед руйнівних економічних наслідків воєнної агресії РФ, пандемії коронавірусу) та перспектив повоєнної відбудови національної економіки, а також умов і ризиків стабільного соціально-економічного розвитку України після війни; розроблених сценарних прогнозів макроекономічних показників на період до 2030 (2035) р. у розрізі основних секторів вітчизняної економіки; обґрунтування заходів політики ендогенізації розбудови економіки України у повоєнний період та у довгостроковій перспективі.
Description
Keywords
інтеграція у структури світового господарства, глобалізація, воєнна агресія, модернізований модельний інструментарій, економіко-математичне моделювання, особливості розвитку економіки України, державно-приватне партнерство (ДПП), монографія
Citation
Оцінка та прогнози ендогенного зростання економіки України : колективна монографія / [М. І. Скрипниченко, С. О. Кораблін, ... С. С. Шумська, ... Г. Ю. Яценко та ін.] ; за ред. М. І. Скрипниченко ; НАН України, ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України". - Київ : [б. в.], 2023. - 421 с. - Авт. зазначено на звороті тит. л.