Передмова

Loading...
Thumbnail Image
Date
2023
Authors
Скрипниченко, Марія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України"
Abstract
Передмова до колективної монографії "Оцінка та прогнози ендогенного зростання економіки України : колективна монографія". У колективній монографії представлено матеріали, які є результатами наукових досліджень щодо розробленого модельного інструментарію для оцінки впливу ендогенних та екзогенних чинників (зумовлених глобалізацією світової економіки, воєнними діями на території України, пандемією COVID-19 тощо) на динаміку і структуру вітчизняної економіки; здійснених на його основі інструментально обґрунтованих оцінок (насамперед руйнівних економічних наслідків воєнної агресії РФ, пандемії коронавірусу) та перспектив повоєнної відбудови національної економіки, а також умов і ризиків стабільного соціально-економічного розвитку України після війни; розроблених сценарних прогнозів макроекономічних показників на період до 2030 (2035) р. у розрізі основних секторів вітчизняної економіки; обґрунтування заходів політики ендогенізації розбудови економіки України у повоєнний період та у довгостроковій перспективі. Для науковців, викладачів, аспірантів і студентів економічних ВНЗ, фахівців у сфері економічного планування та прогнозування.
Description
Keywords
повномасштабне вторгнення, спад української економіки, рецесія, коронавірус, колективне дослідження, ендогенізація, зростання національної економіки, передмова до монографії
Citation
Скрипниченко М. І. Передмова / [М. І. Скрипниченко] // Оцінка та прогнози ендогенного зростання економіки України : колективна монографія / за ред. М. І. Скрипниченко ; НАН України, ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України". - Київ : [б. в.], 2023. - С. 5-19.