Оцінка інноваційного розвитку та структурні трансформації в економіці України : колективна монографія

Loading...
Thumbnail Image
Date
2023
Authors
Єгоров, Ігор
Бажал, Юрій
Кіндзерський, Юрій
Сіденко, Світлана
Бойко, Олена
Шовкун, Інна
Грига, Віталій
Хаустов, Володимир
Черненко, С.
Дульська, Ірина
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України"
Abstract
Монографію підготовлено за результатами виконання однойменної науково-дослідної роботи за відомчою тематикою НАН України. У монографії визначено та проаналізовано процеси формування та імплементації інноваційної та науково-технічної політики у розвинених країнах, зміст та значення основних критеріїв виділення напрямів інноваційної діяльності та виміру структурних змін, ключових показників інноваційної діяльності, їх відповідність міжнародним стандартам, зокрема стандартам ЄС. Розроблено методичний інструментарій імплементації в Україні оновленої методології ОЕСР з оцінки рівня інноваційного розвитку та відповідно проведено поглиблений аналіз стану інноваційної сфери України. Окрему увагу приділено проблемам гармонізації інноваційної політики з іншими видами політики, зокрема соціальною та промисловою. Розглянуто можливості повоєнного відновлення науково-технічної та інноваційної сфер України у контексті стимулювання процесів економічного розвитку і забезпечення прогресивних структурних змін в економіці, у зв'язку з цим запропоновано напрями удосконалення підходів до оцінювання результативності інноваційної діяльності та обґрунтовано відповідні організаційні заходи із впровадження інновацій. Для науковців, працівників органів державної влади та управління, викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів.
Description
Keywords
інновації, інноваційні екосистеми, глобалізація, ІКТ-інновації, захист прав інтелектуальної власності, війна, колективна монографія
Citation
Оцінка інноваційного розвитку та структурні трансформації в економіці України : колективна монографія / [І. Ю. Єгоров, Ю. М. Бажал, Ю. В. Кіндзерський, С. В. Сіденко, О. М. Бойко та ін.] ; за ред. І. Ю. Єгорова, Ю. В. Кіндзерського ; Національна академія наук України, Державна установа "Інститут економіки та прогнозування НАН України". - Київ : ДУ "Інститут економіки та прогнозування НАН України", 2023. - 239 с.