Стрічки Володимира Тихого і Марини Вроди відкрили IV фестиваль українського кіно в Кембриджі

Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Нові стрічки сучасних українських режисерів продемонстровано в рамках IV щорічного фестивалю українського кіно, що відбувся 11— 12 листопада в Кембриджі, Великобританія. Цей популярний фестиваль проводиться в рамках Програми україністики (керівник Рорі Фіннін) в Університеті Кембриджу, яку відкрито 2008 року та засновано на постійній основі 2010-го за фінансової підтримки українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Щороку відвідувачі фестивалю заповнюють кінозали, щоб переглянути найкращі сучасні українські стрічки, а також іноземні документальні фільми про Україну. 11 листопада В.Тихий показав короткометражки зі спільного режисерського проекту "Україно, гудбай", а Марина Врода — стрічку "Крос". У суботу 12 листопада режисери Ольга Онишко та Сара Фархат показали документальні "Три історії Галичини" — зворушливу історію єврейської сім’ї, української жінки та польського священика, які всупереч страхіттям нацизму та сталінізму зуміли зберегти сердечність і людяність. Одночасно з фестивалем в рамках Програми україністики також буде проведено І міжнародний симпозіум, присвячений творчості Ігоря Савченка (1906— 1950), роботи якого майже невідомі на Заході.
Description
Keywords
Марина Врода, "Україно, гудбай", Рорі Фіннін, Дмитро Фірташ, "Три історії Галичини", Ігор Савченко, Програма україністики, стаття
Citation
Стрічки Володимира Тихого і Марини Вроди відкрили IV фестиваль українського кіно в Кембриджі // Кіно-Театр. - 2012. - № 1. - С. 63.