Топографічні та стратиграфічні дослідження на городищах Бушеве і Піщана у Пороссі

Loading...
Thumbnail Image
Date
2022
Authors
Івакін, Всеволод
Манігда, Ольга
Борисов, Артем
Беленко, М.
Пічкур, Є.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Інститут археології Національної академії наук України
Abstract
У рамках проєкту "Острів", який реалізують у відділі археології Києва Архітектурно-археологічна експедиція ІА НАН України продовжила роботи з документування городищ Пороської оборонної лінії, розпочаті 2018 р. Роботи проводили фахівці Групи археологічних геоінформаційних досліджень (керівник к. і. н О. В. Манігда). Науковим завданням групи є вивчення городищ початкового етапу давньоруського заселення території Поросся та ключових пам’яток регіону. Крім того, процес документування враховував потреби пам’яткоохоронної діяльності і був орієнтований на фіксацію нинішнього стану пам’яток та на збір необхідної інформації для створення облікової та пам’яткоохоронної документації.
Description
Keywords
городища Пороської оборонної лінії, пам’ятки, городище Бушеве, городище Піщана, буріння городищ, стратиграфічні дослідження, стаття
Citation
Топографічні та стратиграфічні дослідження на городищах Бушеве і Піщана у Пороссі / В. Івакін, О. Манігда, А. Борисов, М. Беленко, Є. Пічкур // Археологічні дослідження в Україні 2020 : [щорічник] / голов. ред. Ю. В. Болтрик ; Інститут археології НАН України. - Київ, 2022. - C. 126-130.