Дитяче пригодницьке кіно: про що мріють дорослі й діти?

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Швець, Юлій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У попередні роки Держкіно України запустило у виробництво кілька стрічок, призначених для дитячого або сімейного перегляду. Вони повністю або частково фінансувались державою. І в яких би непатріотичних чи фінансових гріхах не звинувачували минуле керівництво тої установи, підтримані ним стрічки вселяють все-таки більше оптимізму, аніж думки, що "все пропало" - і гроші, і надії. Які морально-етичні ідеали пропонують ці пригодницькі фільми дітям? Чи виблискують вони художньою оригінальністю, чи є лише блідими копіями своїх західних аналогів - знятих ремісницьки, але в сенсі видовищності - бездоганно. Зрештою, що криється за тією, що викликає подив, саморекламою "першості" (перший мюзикл, фентезі, блокбастер, пригодницьке кіно), якою намагаються вразити глядача, - так, ніби до них у кіно взагалі нічого не було.
Description
Keywords
Держкіно України, дитяче пригодницьке кіно, фільм-фентезі, дитячий фільм, пригодницький фільм, пригодницькі стрічки, кінематографічне життя, стаття
Citation
Швець Ю. Ю. Дитяче пригодницьке кіно: про що мріють дорослі й діти? / Юлій Швець // Кіно-Театр. - 2021. - № 2. - С. 10-12.