Захист прав дітей в умовах децентралізації влади в Україні : щорічна державна доповідь про становище дітей в Україні (за підсумками 2019 року)

Loading...
Thumbnail Image
Date
2020
Authors
Тілікіна, Н.
Аксьонова, Світлана
Андріученко, Т.
Вакуленко, О.
Клименко, Ю.
Когатько, Ю.
Курило, Ірина
Полякова, С.
Пєша, І.
Сіра, О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У монографії представлено обґрунтовані механізми децентралізації соціального захисту дітей в Україні для створення ефективної системи забезпечення прав та інтересів кожної дитини. Досліджено національне законодавче врегулювання цього питання, здійснено аналіз кращих національних і міжнародних практик та взаємодії стосовно захисту прав дітей в умовах децентралізації влади. Розглянуто основні тенденції щодо змін у сфері захисту прав дітей в період реформування місцевого самоврядування в Україні. Розроблено пропозиції щодо оптимальних механізмів забезпечення захисту прав та інтересів кожної дитини в умовах децентралізації влади в Україні. Для дослідників у сфері соціального захисту населення і захисту прав дитини, соціологів, експертів із соціально-економічної проблематики й забезпечення прав та інтересів кожної дитини, аспірантів, студентів, які цікавляться проблемами соціальної політики.
Description
Keywords
децентралізація, соціальна політика, захист дітей, самоврядування, монографія
Citation
Захист прав дітей в умовах децентралізації влади в Україні : щорічна державна доповідь про становище дітей в Україні (за підсумками 2019 року) / Тілікіна Н. В., Аксьонова С. Ю., ... Курило І. О. та ін. ; наук. ред. Пєша І. В. ; ДУ "Державний інститут сімейної та молодіжної політики". - Київ : [б. в.], 2020. - 160 с.