081 Право

Permanent URI for this collection

Освітньо-наукова програма: "Право"

Browse

Recent Submissions

Now showing 1 - 20 of 68
  • Item
    Правила оподаткування контрольованих іноземних компаній в Україні: аспект теорії та практики
    (2024) Войлов, Артур; Логуш, Любов
    Метою роботи є здійснення аналізу вимог правил КІК в Україні, порівняння правил КІК в Україні з рекомендаціями звіту ОЕСР, та зазначення актуальних проблем, з якими стикаються платники податків.
  • Item
    Правове регулювання віртуальних активів
    (2024) Сученко, Артем; Ханик-Посполітак, Роксолана
    Мета дослідження: на підставі аналізу правової доктрини, наявного правового регулювання віртуальних активів виокремити підходи до їхнього тлумачення, визначити їхню правову природу як об’єкта цивільних прав та надати шляхи вдосконалення правового регулювання правовідносини, що виникають у зв’язку з оборотом віртуальних активів.
  • Item
    Факторинг як цивільно-правовий інститут
    (2024) Стажко, Богдан; Посполітак, Володимир
    Метою дослідження магістерської робити є вивчення та розкриття генезису, правової природи, проблематики факторингу з метою висвітлення та аналізу наявних наукових підходів до розуміння цього цивільно-правового.
  • Item
    Правові проблеми та практика застосування в Україні публічних ліцензій на використання об’єкта авторського права або об’єкта суміжних прав
    (2024) Стадник, Олександр; Смирнова, Тетяна
    Метою дослідження є з’ясування змісту та сутності публічних ліцензій на об’єкти авторського права та суміжних прав, виявлення проблемних аспектів застосування цього інструменту шляхом пошуку та дослідження теорії, положень законодавства, судової практики та міжнародного досвіду, а також оцінка поточного правового регулювання після законодавчих змін.
  • Item
    Принцип естопель у міжнародному праві
    (2024) Скопіна, Дар’я; Логуш, Любов
    Метою дослідження є комплексне та всебічне дослідження поняття, правової природи, ролі та значення принципу естопель у міжнародному праві, нормативного закріплення та зв’язку з іншими принципами міжнародного права, матеріальних та процесуальних аспектів його застосування та правових наслідків, передбачених за порушення принципу естопель.
  • Item
    Правове регулювання анатомічних матеріалів людини: цивільно-правовий аспект
    (2024) Сєда, Софія; Музика, Леся
    Метою нашого дослідження є здійснення комплексного аналізу особливостей правового регулювання поняття та сутності анатомічних матеріалів людини як об’єктів цивільних прав.
  • Item
    Електронні докази в цивільному судочинстві: теорія та практика застосування
    (2024) Шевель, Ярослав; Федосєєва, Тетяна
    Метою дослідження є комплексне дослідження правової природи електронних доказів в цивільному судочинстві на підставі науково-теоретичних підходів та застосування на практиці.
  • Item
    Дисциплінарна відповідальність державного службовця. Європейський досвід та практика застосування в Україні
    (2024) Румянцева, Анастасія; Яцкевич, Іван
    Мета дослідження: висвітлення законодавчих та практичних аспектів регулювання дисциплінарної відповідальності державних службовців, визначення особливостей здійснення процедури застосування до державного службовця заходів дисциплінарного впливу на основі дослідження національного та європейського досвіду регулювання дисциплінарної відповідальності, з урахуванням європейських стандартів у цій сфері.
  • Item
    Гармонізація правил тлумачення договірних зобов’язань на міжнародно-правовому рівні
    (2024) Рокіщук, Ірина; Логуш, Любов
    Мета кваліфікаційної роботи є дослідити підходи до правил тлумачення контрактних зобов’язань на міжнародно- правовому рівні, з’ясувавши як відмінності у принципах, методах та правилах тлумачення контрактних зобов’язань у двох найпоширеніших системах права, а саме, континентальній та англосаксонській, так і дослідивши процеси уніфікації та гармонізації правил тлумачення у теоретичному та прикладному аспекті.
  • Item
    Правове регулювання хмарних послуг: світові та українські тенденції
    (2024) Петренко, Михайло; Посполітак, Володимир
    Метою дослідження є здійснення огляду та характеристики наявної та очікуваної правової політики, а також конкретних актів щодо предмету регулювання відносин, які виникають при наданні хмарних послуг.
  • Item
    Обмеження трудових прав людини в умовах особливого правового режиму в Україні
    (2024) Одинокова, Анна; Яцкевич, Іван
    Метою дослідження є визначити виплив обмежень трудових прав, зумовлених запровадженням правового режиму карантину та воєнного стану, на реалізацію людиною права на працю.
  • Item
    Заміна сторони у договірних зобов’язаннях
    (2024) Миськів, Максим; Федосєєва, Тетяна
    Мета роботи. На підставі аналізу наукової юридичної літератури, вітчизняного законодавства, актів "м’якого" права в Європейському Союзі та матеріалів національної судової практики визначити відповідність правового регулювання інституту заміни сторони у договірних зобов’язаннях вимогам сьогодення.
  • Item
    Форс-мажор у цивільному праві: зарубіжний досвід та Україна
    (2024) Лисенко, Гордій; Музика, Леся
    Метою нашого дослідження є порівняльний аналіз цивільно-правових проблем, пов’язаних із доктриною форс-мажору в Україні та в окремих зарубіжних країнах і проблемами із її застосуванням.
  • Item
    Правове регулювання реклами в мережі інтернет
    (2024) Лазаренко, Поліна; Федосєєва, Тетяна
    Метою дослідження є всебічне дослідження та аналіз правового регулювання реклами в мережі Інтернет крізь призму наукових та практичних підходів до функціонування рекламних правовідносин онлайн.
  • Item
    Правове регулювання технологій розпізнавання обличчя в ЄС, США та Україні: приватно- та публічно-правовий аспекти
    (2024) Гуменюк, Вероніка; Смирнова, Тетяна
    Мета роботи проявляється у дослідженні нормативно-правових актів цієї сфери на сучасному етапі та аналізі проблемних аспектів правового регулювання використання згаданих технологій у приватній та публічній сферах в ЄС, США та Україні.
  • Item
    Протидія дискримінації на робочому місці в Україні та ЄС
    (2024) Данилюк, Валентина; Яцкевич, Іван
    Мета дослідження полягає у з’ясуванні ефективності інструментів протидії дискримінації та захисту осіб від різних видів дискримінації на робочому місці, запропонованих законодавством України, їх відповідності найкращим практикам протидії дискримінації та захисту осіб, визначення основних проблем протидії дискримінації.
  • Item
    Правове регулювання волонтерської діяльності в умовах воєнного стану в Україні
    (2024) Бондар, Єлизавета; Дзера, Ірина
    Мета дослідження полягає у визначенні повноти регулювання волонтерської діяльності відповідно до чинного законодавства України, з’ясуванні напрямків, у яких відбуваються найбільші зміни у регулюванні волонтерства, а також в оцінці ефективності введених змін.
  • Item
    Придбання майнових прав на нерухоме майно за договором купівлі-продажу
    (2024) Боярський, Володимир; Дзера, Ірина
    Мета кваліфікаційної роботи – проаналізувати теоретичні та практичні особливості придбання майнових прав на нерухоме майно як спосіб придбання нерухомості, на основі яких визначити проблемні аспекти та шляхи удосконалення правового регулювання придбання майнових прав на нерухоме майно як спосіб придбання нерухомості.
  • Item
    Правові заходи протидії недружнім поглинанням в Україні
    (2022) Дроздюк, Марія; Посполітак, Володимир
    Метою дослідження є аналіз правової природи недружнього поглинання в різних його проявах, пошук шляхів протидії такому явищу в умовах українського корпоративного права, виявлення теоретичних і практичних проблем, що існують в цій сфері, а також визначення шляхів їх подолання.
  • Item
    Правове регулювання соціального страхування в Україні
    (2022) Дубіцький, Максим; Яцкевич, Іван
    Метою магістерської роботи є дослідження особливостей правового регулювання соціального страхування в Україні в сучасних умовах.