Бар'єри, механізми і належні практики в сфері доступу жінок до правосуддя в Україні: доповідь підготовлено в межах проекту "Сприяння доступу жінок до правосуддя в п’яти країнах Східного Партнерства"

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Authors
Уварова, Олена
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Це дослідження базується на розумінні доступності правосуддя як однієї з основоположних вимог верховенства права й необхідної умови належної реалізації прав людини. Доступність правосуддя також виступає невід’ємною передумовою соціальної включеності й критичним елементом належно функціонуючої демократії. Доступність правосуддя можна визначити як здатність людей, у тому числі осіб, що належать до груп, які перебувають у несприятливому становищі, відшукувати й здобувати засоби захисту своїх прав через формальні й неформальні інструменти здійснення правосуддя, згідно із визнаними стандартами прав людини, без зазнавання юридичних, процедурних, соціально-економічних або культурних бар’єрів. Вимога рівності, і зокрема гендерної рівності, – в центрі осмислення, забезпечення і реалізації права на правосуддя.
Description
Keywords
гендерна рівність, права жінок, законодавство України, дослідження, опитування, доповідь
Citation
Уварова Олена Олександрівна. Бар'єри, механізми і належні практики в сфері доступу жінок до правосуддя в Україні : доповідь підготовлено в межах проекту "Сприяння доступу жінок до правосуддя в п’яти країнах Східного Партнерства" / підгот. Олена Уварова ; Нац. юрид. ун-т ім. Ярослава Мудрого. - [Харків : б. в., 2016]. - 93 с.