Право на гуманітарну допомогу під час збройного конфлікту і відповідальність за його порушення згідно з міжнародним правом

Loading...
Thumbnail Image
Date
2015
Authors
Antonovych, Myroslava
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У статті проаналізовано право на гуманітарну допомогу відповідно до Четвертої Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни і Протоколів до Женевських конвенцій 1949 р. Розглянуто механізми забезпечення цього права і підтверджено висновок про те, що порушення права на гуманітарну допомогу становить загрозу миру і безпеці у світі. Держави, міжнародні організації, передусім ООН, зобов’язані гарантувати це право і притягати до відповідальності винних у його порушенні аж до застосування збройної сили для його імплементації.
Description
The article deals with analysis of the right to humanitarian assistance under the Fourth Geneva Convention relative to the Protection of Civilian Persons in Time of War and Protocols to the Geneva Conventions. The author analyzes mechanisms for enforcing this right and confirms the conclusion that violation of the right to humanitarian assistance constitutes threat to world peace and security. States and international organizations, first of all the UNO, are obliged to guarantee this right and to hold those guilty in its violation to responsibility, including use of armed force for its implementation.
Keywords
право на гуманітарну допомогу, збройний конфлікт, Конвенція про захист цивільного населення під час війни, Протоколи до Женевських конвенцій 1949 р., стаття, the right to humanitarian assistance, armed conflict, Fourth Geneva Convention relative to the Protection of Civilian Persons in Time of War, Protocols to the 1949 Geneva Conventions
Citation
Антонович М. М. Право на гуманітарну допомогу під час збройного конфлікту і відповідальність за його порушення згідно з міжнародним правом / М. М. Антонович // Наукові записки НаУКМА. - 2015. - Т. 168: Юридичні науки. - С. 95-97.