Особові архіви українського зарубіжжя в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" : досвід наукового опрацювання та збереження

Loading...
Thumbnail Image
Date
2013
Authors
Сидорчук, Таїсія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У статті подано аналіз процесу формування і фондового складу наукового архіву - структурного підрозділу Наукової бібліотеки Національного університету «Києво-Могилянська академія». Автор висвітлює особливості наукового опрацювання та зберігання архівних матеріалів, що належать представникам українського зарубіжжя, зокрема особового фонду видатного вченого ХХ ст. О. Пріцака. Проаналізовано досвід оцифрування архівних матеріалів як одного з ефективних методів збереження цінних і раритетних архівних матеріалів української діаспори.
Description
Keywords
збереження документів, оцифрування, науковий архів, українське зарубіжжя
Citation
Сидорчук Т.М. Особові архіви українського зарубіжжя в Національному університеті "Києво-Могилянська академія" : досвід наукового опрацювання та збереження / Таїса Сидорчук // Четверта міжнародна науково-практична конференція Світове українство як чинник утвердження держави Україна у міжнародній спільноті "...землякам моїм в Україні і не в Україні..." (у рамках IV Міжнародного конґресу світового українства) : зб. матеріалів, 23-24 серп. 2013 р., м. Львів, Україна / [відп. ред. І. Ключковська] ; Мін-во освіти і науки України, Львів. облдержадмін., Львів. облрада [та ін.]. - Л. : Львів. політехніка, 2013. - С. 346-351. - На титул. арк. парал. назви укр. та англ. мовами.