Знахідка ольвійської монети на півночі Арабатської стрілки

Loading...
Thumbnail Image
Date
2022
Authors
Болтрик, Юрій
Войцехівський, О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Маленький, проте вагомий аргумент на користь існування давнього шляху Арабатською стрілкою з Пантікапею до центру Скіфії було випадково знайдено в липні 2020 р. Це мініатюрна ольвійська мідна монета дельфін, яку знайшли під час поглиблення вручну невеличкого каналу, що сполучає протоку Тонку (Генічеську або Велике Гирло) з маленьким затоном (він утворився внаслідок вибирання баласту для спорудження насипу мосту) на березі якого розташовано каяк-клуб "НА МОРЕ ". Один з авторів знахідки, засновник цього клубу та знаний блогер Олексій Войцехівський, передав монетку до Генiчеського краєзнавчого музею, де вона одержала номер КН-8877, Н-794.
Description
Keywords
Арабатська стрілка, ольвійська мідна монета дельфін, дрібна розмінна монета, каяк-клуб "НА МОРЕ", ольвійсько-боспорські контакти, стаття
Citation
Болтрик Ю. В. Знахідка ольвійської монети на півночі Арабатської стрілки / Ю. Болтрик, О. Войцехівський // Археологічні дослідження в Україні 2020 : [щорічник] / голов. ред. Ю. В. Болтрик ; Інститут археології НАН України. - Київ, 2022. - С. 299-300.