Літнім людям не можна так сильно любити... : "Леді в лавандовому" за твором Вільяма Джона Локка в Полтавському академічному обласному театрі ляльок

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Єрмолович-Дащинський, Дмитро
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Рідкісна в репертуарі вечірня вистава стала виразним прикладом режисерського театру Ніко Лапунова, який також виступив автором п’єси, візуального та музичного вирішень, і навіть камеї з гілочками лаванди – вишукані деталі костюмів героїнь, – вишиті руками режисера. Інтер’єрні ляльки в стилі "хенд мейд" в руках акторок гранично умовні, за незначними винятками виконавці грають живим планом. Вистава, цього року представлена в програмі Всеукраїнського театрального фестивалю-пре- мії "ГРА", поєднує риси предметного і візуально-образного театру, вільно вкладаючись в концепцію "театру анімації", тобто "одухотворення" (термін театрознавця Євгена Русаброва). Захоплюють глядача художнє існування, спосіб мислення і духовний пошук артистів.
Description
Keywords
вистава "Леді в лавандовому", режисер Ніко Лапунов, Всеукраїнський театральний фестиваль-премія "ГРА", стаття
Citation
Єрмолович-Дащинський Д. Літнім людям не можна так сильно любити... : "Леді в лавандовому" за твором Вільяма Джона Локка в Полтавському академічному обласному театрі ляльок / Дмитро Єрмолович-Дащинський // Кіно-Театр. - 2021. - № 6. - С. 11-12.