Психолого-педагогічний зміст термінів "конфліктна компетентність" та "конфліктологічна компетентність"

Loading...
Thumbnail Image
Date
2022
Authors
Голубєва, Марія
Жарук, Ірина
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Статтю присвячено психолого-педагогічному аналізу спільного та відмінного у змісті термінів "конфліктна компетентність" та "конфліктологічна компетентність". Конфліктологічна компетентність є інтегрованим психологічним новоутворенням, яке відображає теоретичну підготовку та практичну готовність особистості до попередження та ефективного вирішення конфліктів. Конфліктна компетентність – це вміння використовувати конфлікт для досягнення власних цілей. При цьому людина конфліктує та вирішує конфлікти у повсякденному житті, не спираючись на наукові методи.
Description
Keywords
конфліктна компетентність, конфліктологічна компетентність, освітній процес, компетенція, компетентність, конфлікт, матеріали конференції
Citation
Голубєва М. О. Психолого-педагогічний зміст термінів "конфліктна компетентність" та "конфліктологічна компетентність" / Голубєва Марія Олександрівна, Жарук Ірина Василівна // Науковий простір: актуальні питання, досягнення та інновації : матеріали III Міжнародної наукової конференції, м. Хмельницький, 13 травня, 2022 р. / Міжнародний центр наукових досліджень. - Вінниця : Європейська наукова платформа, 2022. - C. 449-454.