У кадрі і за кадром : неювілейні роздуми з нагоди 75-річчя Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка

Loading...
Thumbnail Image
Date
2003
Authors
Мащенко, Микола
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Свій родовід найголовніша кіностудія України веде з весни 1928 року, коли на всесоюзний екран вийшов фільм для дітей "Ванька і Месник" /робоча назва "Ванька Огнєв і його пес Партизан", режисер Ансель Лундін/. Щоправда, сама кінофабрика існувала лише на папері, бо на околиці Києва в районі Шулявки тільки-но зводилися перші павільйони. За 75 років вона пройшла непростий шлях. На ньому траплялося всього: і радість перемог, і прикрі невдачі, і навіть анекдоти та насмішки глядачів. Та попри все, студії є чим пишатися, бо з-поміж майже 900 її фільмів чимало було удостоєно всесоюзних і міжнародних премій, дипломів, призів і нагород. А як нині ведеться флагманові української кіноіндустрії? Саме про це інтерв’ю з директором кіностудії режисером Миколою Мащенком.
Description
Keywords
Микола Мащенко, кіно, кіностудія імені Довженка, технічне переоснащення, культура, стаття
Citation
Мащенко М. П. У кадрі і за кадром : неювілейні роздуми з нагоди 75-річчя Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка / розмову веде Володимир Підвисоцький // Кіно-Театр. - 2003. - № 4. - С. 29-31.