Тридцять років Незалежності України: здобутки, проблеми і перспективи

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Єрмоленко, Анатолій
Йосипенко, Сергій
Головаха, Євген
Білий, Олег
Майборода, Олександр
Бойченко, Михайло
Гардашук, Тетяна
Загороднюк, Валерій
Бистрицький, Євген
Мішалова, Олена
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Матеріали круглого столу, який відбувся 25 червня 2021 року в online режимі. Відеоконференція за модерування Анатолія Єрмоленка та Сергія Йосипенка тривала майже п’ять годин — нібито забагато для такого формату, однак чи не замало для розуміння всієї повноти та багатоплановості суспільно-політичних проблем, які постали перед нашою країною за ці тридцять років її розвитку. Відкрив ювілейний захід член-кореспондент НАН України Анатолій Єрмоленко, який привітав учасників і представив гостей з інших установ Академії: Євгена Головаху з Інституту соціології, Олександра Майбороду з Інституту політичних і етнонаціональних досліджень імені І.Ф. Кураса та учасника багатьох українських революцій Олеся Донія (Центр досліджень політичних цінностей). Круглий стіл пройшов у відвертій атмосфері, яка поєднувала високого рівня фаховість і щиру громадянську зацікавленість учасників, він показав широту проблемного поля і намітив перспективні напрями нових досліджень. Більшість учасників круглого столу підготували тези своїх доповідей, котрі ми пропонуємо увазі читачів. З Днем незалежності, Україно!
Description
Keywords
Незалежність України, розвал СРСР, ідея єдності, українська нація, державний суверенітет, уявлена держава, приватизація, колоніалізм, матеріали круглого столу
Citation
Тридцять років Незалежності України: здобутки, проблеми і перспективи : круглий стіл / А. Єрмоленко (модератор), С. Йосипенко (модератор), Є. Головаха, О. Білий, О. Майборода, М. Бойченко, Т. Гардашук, В. Загороднюк, Є. Бистрицький, О. Мішалова, В. Кузнєцов, Н. Вяткіна, В. Нечипоренко // Філософська думка. - 2021. - № 3. - С. 6-46.