Аналіз наслідків пандемії коронавірусу та застосування антикризових заходів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Слав'юк, Наталія
Нестеренко, А. О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Відповідно до тлумачного словника, криза – це різка зміна звичайного стану речей; злам, загострення становища. В економіці капіталістичного суспільства — періодичне перевиробництво товарів, що призводить до різкого загострення всіх суперечностей економіки країни: до скорочення виробництва, розладу кредитних і грошових відносин, банкрутства фірм і т.д. Нетипові кризи за своїм походженням є відмінними від звичайних економічних криз. Причиною нетипової кризи може стати політичне загострення, епідеміологічна ситуація, соціальне загострення і тд. Тобто, причини є відмінними від економічних факторів. З поширенням глобалізації у світі, такі типи криз стають все більш розповсюдженими та завдають збитків у більш ширшому аспекті. Пандемія підкреслює нагальну необхідність дій у галузі охорони здоров’я та економічної політики, включаючи глобальне співробітництво, для пом’якшення її наслідків, захисту вразливих верств населення та зміцнення потенціалу країн щодо попередження подібних подій у майбутньому та боротьби з ними. Для країн із ринком, що розвивається, та економік, що розвиваються, які є особливо вразливими, надзвичайно важливо зміцнити системи охорони здоров’я, вирішити проблеми, пов’язані з неформальністю та обмеженими мережами безпеки, та провести реформи для забезпечення стійкого зростання.
Description
Keywords
криза, антикризові заходи, Covid-19, циклічність, економічне зростання, відтік іноземних інвестицій, спрощений режим оподаткування, розділ монографії
Citation
Слав'юк Н. Р. Аналіз наслідків пандемії коронавірусу та застосування антикризових заходів / Слав'юк Н. Р., Нестеренко А. О. // Підходи до вирішення проблем фінансування, безпеки, економічного та інформаційного розвитку суб'єктів господарювання в умовах пандемії : монографія / за ред. Л. М. Савчук, Л. М. Бандоріної. - Дніпро : Пороги, 2021. - Розд. 2.1. - С. 52-71.