Двадцять вісім яскравих листівок

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Веселовська, Ганна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Ще у шалені 1990-ті, коли літературою призвичаїлися торгувати без усяких церемоній на вулицях, поглянувши на акторські обличчя на яскравих обкладинках, не раз охоплював сум: а де ж наші українські артисти, чому немає про них таких доступних і цікавих книжок? Часу відтоді минуло немало, з’явилися солідні видання про Борислава Брондукова, Івана Миколайчука, Аду Роговцеву, Богдана Ступку, Анатолія Хостікоєва і ще декого. Однак у цілому, традиція писати популярні нариси про вітчизняне акторство поки не склалася, і кожне нове видання, присвячене українським артистам, сприймається як подарунок їхнім шанувальникам і виклик забудькам.
Description
Keywords
книга "Талант і гра. Українські актори театру і кіно", актори різних поколінь, дослідницький демократизм, двадцять вісім портретів, оповіді про артисток, актори різних поколінь, мозаїчна книга, стаття
Citation
Веселовська Г. І. Двадцять вісім яскравих листівок : [рецензія] / Ганна Веселовська // Кіно-Театр. - 2021. - № 4. - С. 45. - Рец. на кн.: Лариса Брюховецька, Вікторія Котенок. Талант і гра. Українські актори театру і кіно. - К.: Саміт-книга, 2020. - 400 с.