Європейські практики врядування. Силабус навчальної дисципліни для бакалаврів НаУКМА

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Халецька, Аліна
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Дисципліна орієнтована на формування знань щодо теоретичних основ загальних умов політичного процесу та інституційної основи Європейського Союзу; інституційної, політичної системи, процесів вироблення політики в ЄС, їх особливостей і середовища; понять європейського врядування, багаторівневого врядування; навичок економічного мислення, обґрунтування реформ європейського врядування; питань ефективності політики європейських інститутів; принципів ефективного врядування: відкритості, участі, відповідальністі, ефективності та узгодженості; рівнів врядування: глобального, європейського, національного, регіонального та місцевого; формування європейського громадського сектору; покращення регуляторного середовища та європейських практик врядування. Вивчення запропонованих у курсі питань спрямоване на формування системи фахових компетенцій здобувачів вищої освіти у сфері публічного управління та адміністрування. Основними завданнями навчальної дисципліни є: формування знань щодо сутності та основних підходів європейських практик врядування, розширення та поглиблення знань щодо загальних умов політичного процесу ЄС та інституційних основ ЄС; обґрунтування процесів творення політики поза межами держави стосовно розподілу політичних повноважень, процесу ухвалення рішень на рівні ЄС; визначення завдань та перспектив застосування європейських практик врядування. Курс спрямований на поглиблення знань, умінь і цінностей, що визначені вивченням обов’язкових навчальних дисциплін "Вступ до суспільного врядування", "Теорія та історія управління та самоврядування", "Економічна теорія у врядуванні" орієнтований на вдосконалення компетентностей, які визначені стандартом спеціальності "Публічне управління та самоврядування", професійними стандартами державної служби, служби в органах місцевого самоврядування, Стратегією розвитку НаУКМА в частині впровадження елементів проблемно-орієнтованого та неперервного навчання.
Description
Keywords
політичний процес Європейського Союзу, інституційні основи Європейського Союзу, європейські практики врядування, навчальний силабус
Citation
Халецька А. А. Європейські практики врядування. Силабус навчальної дисципліни для бакалаврів НаУКМА. – К.: НаУКМА, 2021. – 17 с.