Докторські програми в Європі та Україні: матеріали міжнародної конференції "Впровадження принципів третього циклу вищої освіти Європейського простору в Україні"

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Пульсари
Abstract
У збірнику вміщено матеріали, що розкривають досвід європейських університетів (Франції, Великобританії, Іспанії, Польщі, Норвегії) в організації сучасних докторських (PhD) програм. Викладено основні принципи їх побудови і ведення, деталізовано типові обов’язки учасників цього процесу (докторантів і наукових керівників), наголошено на зміні статусу докторанта, що в європейському освітньому просторі перестає бути навчальним ("студентським") і визнається першим самостійним науковим ("дослідницьким"). Матеріали науковців НаУКМА відображують вітчизняну специфіку цієї проблематики: тут у стислих формах викладено принципи й концептуальні положення організації сучасних докторських (PhD) програм в Україні, описано окремі дисциплінарні й міждисциплінарні моделі. Для фахівців у галузі освіти й науки.
Description
Keywords
освіта, докторські програми, education, PhD
Citation
Докторські програми в Європі та Україні : матеріали міжнародної конференції "Впровадження принципів третього циклу вищої освіти Європейського простору в Україні" / [наук. ред. і упоряд. В. Моренець]. - К. : [Пульсари], 2007. - 97 с.