Shadow list of Emerald Network of Ukraine #3: огляд внеску українських науковців у розробку мережі Емеральд станом на 2020 р.

Loading...
Thumbnail Image
Date
2020
Authors
Василюк, Олексій
Марущак, Олексій
Садогурська, Соф’я
Куземко, Анна
Борисенко, Катерина
Кіш, Роман
Куцоконь, Юлія
Мойсієнко, Іван
Спінова, Юлія
Шаповал, Віктор
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Мережа Емеральд розробляється в Україні як частина імплементації Бернської конвенції (Конвенція про дикі види флори та фауни і середовища існування у Європі), а також в рамках виконання вимог Угоди про асоціацію України з Європейським Союзом. Ця конвенція є основою для організації природоохоронної роботи в Європі. Фактично європейські держави намагаються підвести природоохоронну справу під спільний знаменник зусиллями Конвенції. Передусім, Бернська конвенція затвердила визначені за єдиними критеріями переліки видів та оселищ, які потребують охорони на рівні всієї Європи. Для цього був використаний новий біогеографічний підхід, згідно з яким для оцінки загроз та стану збереження враховуються особливості поширення видів за біогеографічними регіонами.
Description
Keywords
Смарагдова мережа, Бернська конвенція, рідкісні види, осередки біорізноманіття, матеріали конференції
Citation
Shadow list of Emerald Network of Ukraine #3: огляд внеску українських науковців у розробку мережі Емеральд станом на 2020 р. / Василюк Олексій, Марущак Олексій, ... Спінова Юлія [та ін.] // Моніторинг та охорона біорізноманіття в Україні. Прикладні аспекти моніторингу та охорони біорізноманіття / БО "БФ "Фонд захисту біорізноманіття України" [та ін.]. - Київ ; Чернівці : Друк Арт, 2020. - Вип. 16, Т. 3. - С. 315-326.