Чорнобильське досьє КҐБ : суспільні настрої. ЧАЕС у поставарійний період : збірник документів про катастрофу на Чорнобильській АЕС

Loading...
Thumbnail Image
Date
2019
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Майстер книг
Abstract
У виданні зібрано і оприлюднено документи 1986–1991 рр., що висвітлюють пост-чорнобильське життя — суспільні настрої, повсякдення, заходи з ліквідації наслідків аварії. Наведено інформування радянськими органами держбезпеки відповідних інстанцій про стан ЧАЕС, вжиті заходи з підвищення безпечної експлуатації об’єкта "Укриття", ситуацію в зоні відчуження. Окрему увагу зосереджено на відтворенні моделі ситуативної поведінки різних груп населення України після оприлюднення інформації про "ядерне лихо" та реакцію світової спільноти на Чорнобильську трагедію.
Description
Keywords
Чорнобильська АЕС, зона відчуження, ліквідація наслідків аварії, суспільні настрої, книга
Citation
Чорнобильське досьє КҐБ : суспільні настрої. ЧАЕС у поставарійний період : збірник документів про катастрофу на Чорнобильській АЕС / [упоряд.: О. Бажан, В. Бірчак, Г. Боряк ; відп. ред. В. Смолій] ; Галузевий держ. архів СБУ, Ін-т історії України НАН України, Укр. ін-т нац. пам'яті. - Київ : [Майстер книг], 2019. - 1197, [1] с. : факсим. - Micтить пoкaжчик.