Особливості акліматизації лаванди вузьколистої (Lavandula angustifoiia Mill.) за умови росту в ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Authors
Процишин, А.
Цвілинюк, О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Логос
Abstract
Як і багато інших країн, Україна стикається з проблемами, які виникають у результаті зміни клімату. У різних країнах напрацьовані заходи, спрямовані на зниження ризику та ступеня чутливості до наслідків зміни клімату. Рослини-екзоти можуть бути індикаторами кліматичних змін. У рамках цієї роботи досліджено лаванду вузьколисту (Lavandula angustifolia Mill.), яка ще на початку 90-х років 20 ст. без укриття вимерзала з колекції Ботанічного саду Львівського національного університету ім. І.Франка.
Description
Keywords
рослини-екзоти, лаванда вузьколиста, Lavandula angustifolia Mill., зміни клімату, матеріали конференції
Citation
Процишин А. Особливості акліматизації лаванди вузьколистої (Lavandula angustifoiia Mill.) за умови росту в ботанічному саду Львівського національного університету імені Івана Франка / Процишин А., Цвілинюк О. // Суспільство, довкілля і зміна клімату : матеріали студентської наукової конференції, Київ, 13-14 березня 2017 р. / [відп. ред. В. І. Карамушка ; наук. ред.: С. Г. Бойченко, І. Г. Вишенська, К. І. Деревська та ін.] ; Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія", Представництво Польської академії наук в Києві, Ф-т природничих наук, Каф. екології. - Київ : [Логос], 2017. - С. 57-59.