Молекулярна фізика : навчальний посібник

Loading...
Thumbnail Image
Date
2007
Authors
Шиманський, Юрій
Шиманська, Олена
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
КМ Академія
Abstract
Зміст посібника відповідає базовій програмі з дисципліни "Молекулярна фізика" та з циклу курсів експериментальної фізики для університетів. У ньому викладено фізичні властивості речовин у різних агрегатних станах, які обумовлюються їх внутрішньою будовою (структурою, взаємодією між частинками та типом молекулярного руху). Розглянуто як експериментальні, так і теоретичні методи молекулярної фізики, а саме, термодинамічні, статистичні, методи фізичних моделей та гіпотез. Розглянуто явище переносу, фазові перетворення першого та другого роду, діаграми станів індивідуальних речовин та розчинів. Курс молекулярної фізики готує студентів до самостійного розв'язання фізичних задач та сприйняття широкого кола явищ, які вивчаються в наступних спеціальних курсах. Посібник призначено для студентів фізичних спеціальностей університетів.
Description
Keywords
фізика, молекулярна фізика, експериментальна фізика, фізичні властивості речовин, молекулярний рух, задачі, агрегатні стани, методи, навчальний посібник
Citation
Шиманський Ю. І. Молекулярна фізика : навчальний посібник / Ю. І. Шиманський, О. Т. Шиманська. - Київ : КМ Академія, 2007. - 457 с. : іл.