Молодь України: від освіти до праці

Loading...
Thumbnail Image
Date
2010
Authors
Оксамитна, Світлана
Виноградов, Олександр
Малиш, Ліна
Марценюк, Тамара
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У монографії аналізуються результати дослідження процесу переходу української молоді від освіти до праці, зокрема, розглянуто основні характеристики системи освіти, поширеність здобутих молодими людьми освітніх кваліфікацій, особливості реалізації освітнього потенціалу на ринку праці, визначено класовий статус молоді на ринку праці на ранніх етапах трудової кар’єри та його соціальні детермінанти, розглянуто низку питань, пов’язаних з нерівністю у сфері освіти та міжгенераційною освітньою мобільністю української молоді. Текст монографії ґрунтується на емпіричних даних опитувань української молоді "Перехід від освіти до праці", проведених Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Європейської освітньої фундації та Світового банку за методологією міжнародного проекту "Порівняльний аналіз переходу від освіти до праці в Європі"(Comparative Analysis of Transitions from Education to Work in Europe, CATEWE). Монографія розрахована на науковців, викладачів, студентів, які опановують соціологію, а також на усіх, зацікавлених проблематикою процесів здобуття освіти та виходу молоді на ринок праці.
Description
Keywords
молодь, українська молодь, система освіти України, трудова зайнятість молоді, освітня кваліфікація, молодь на ринку праці, освітній потенціал, оплата праці, освітня нерівність, міжгенераційна освітня мобільність, education, Ukraine, книга
Citation
Молодь України: від освіти до праці / Світлана Оксамитна, Олександр Виноградов, Ліна Малиш, Тамара Марценюк; рец.: Макеєв С. О., Хмелько В. Є.; Нац. ун-т "Києво-Могилянська академія". - К.: [ВПЦ НаУКМА], 2010. - 202 с.: сх.