Полісульфонові мембрани з фотокаталітичними властивостями для концентування молока

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016
Authors
Джоджик, Олег
Колесник, Ірина
Коновалова, Вікторія
Бурбан, Анатолій
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Ультрафільтрація є важливим процесом у харчовій промисловості, особливо при виготовленні молочної продукції. Але її використання обмежене забрудненням мембран і наявністю концентраційної поляризації, що спричинює зменшення продуктивності з часом. Один з методів покращення стійкості мембран до забруднення - іммобілізація на поверхні мембран наночастинок з фотокаталітичними властивостями, таких як TiO2, ZrO2. Однак у літературі відсутні дані про модифікацію поверхні мембран наночастинками SnO2, хоча вони також мають фотокаталітичні властивості. Отже, метою дослідження було дослідити закономірності модифікування полісульфонових мембран наночастинками SnO2 методом «layer-by-layer» та вивчити їхню стійкість до забруднення у процесі концентрування молока.
Description
Keywords
мембрани, іммобілізація, молоко
Citation
Полісульфонові мембрани з фотокаталітичними властивостями для концентування молока / Олег Джоджик, Ірина Колесник, Вікторія Коновалова, Анатолій Бурбан // Мембранні процеси та обладнання в харчових технологіях та інженерії : Міжнародна науково-практична конференція, 11-13 жовтня 2016 р. - Київ : НУХТ, 2016. - С. 19-20.