Гунько, С.Брик, МихайлоЛуканін, О.2016-11-042016-11-042002Гунько С.М., Брик М.Т., Луканін О.С. Концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції / С.М. Гунько, М.Т. Брик, О.С. Луканін // Наукові записки НаУКМА. - 2002. - Т. 20 : Хімічні науки і технології. - С. 50-54https://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/9658Досліджено концентрування яблучного соку методом контактної мембранної дистиляції. Встановлено вплив розміщення мембрани стосовно гарячої та холодної камер мембранного апарата і в полі сил земного тяжіння на продуктивність процесу концентрування. Визначено залежність продуктивності мембранної дистиляції від її основних технологічних параметрів (температура в гарячій і холодній камерах, швидкість потоку соку в каналах мембранного апарата).Is investigated concentration of apple juice by a method contact membrane distillation. The influence of accommodation of membranes in relation to hot and cold cell and in afield of forces of terrestrial gravitation on productivity of process concentration is established. The dependence of productivity membrane distillation from its basic technological parameters (temperature in hot and cold cell, speed to a flow to juice in channels membrane of the device) is determined.ukяблучний сікмембранна дистиляціяконцентруванняКонцентрування яблучного соку методом мембранної дистиляціїArticle