Клименко, ОксанаКазімко, Аліна2023-09-082023-09-082023https://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/25858Метою цієї кваліфікаційної роботи є дослідити роботу їдалень та державні заходи у сфері громадського харчування впродовж 1931–1932 років на території Донбасу. Для розкриття теми були залучені архівні матеріали Центрального державного архіву вищих органів влади та управління України. До опрацьованих документів належать акти бригад з обстеження стану їдалень, постанова ЦК ВКП(б), директива ЦК Профспілки Нархарчу, протоколи, звіти та характеристики їдалень Донбасу, а також положення від ЦК ВКП(б) щодо проведення конкурсу на найкраще підприємство громадського харчування. У дослідженні окреслено контекст, причини та засади формування сфери громадського харчування СРСР; охарактеризовано державні заходи, спрямовані на вирішення проблем у системі закладів громадського харчування; визначено проблеми їдалень та з’ясовано ефективність проведення державної політики, спрямованої на покращення стану закладів харчування, на прикладі їдалень ДонбасуukСРСРсфера громадського харчуваннязаклади громадського харчуванняДонбасбакалаврська роботаГромадське харчування у СРСР 1930-х років (на прикладіДонбасу)Other