Гунько, С.Брик, МихайлоЛуканін, О.Нігматуллін, P.2016-02-162016-02-162003Регенерація мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції / Гунько С. М., Брик М. Т., Луканін М. С., Нігматуллін Р. Р. // Наукові записки НаУКМА. - 2003. - Т. 21 : Хімічні науки і технології. - С. 6-9.https://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/8365Is investigated concentration of apple juice by a method contact membrane distillation. The influence of accommodation of membranes in relation to hot and cold cell and in afield offerees of terrestrial gravitation on productivity of process concentration is established. The dependence of productivity membrane distillation from its basic technological parameters (temperature in hot and cold cell, speed to a flow to juice in channels membrane of the device) is determined.У статті досліджено процес регенерації гідрофобних мікрофільтаційних мембран типу МФФК-3 після їх використання для концентрування яблучного соку методом контактної мембранної дистиляції за допомогою хімічних реагентів. Установлено, що найбільш оптимальним способом відновлення мембран є обробка за допомогою розчину ферментного препарату Gammazym CPL. Визначено оптимальні параметри регенерації мембран за допомогою цього реагенту (концентрацію реагенту, температуру в холодній та гарячій камерах, час обробки, швидкість потоку).ukрегенераціямікрофільтаційні мембранин типу МФФК-3мембранна дестиляціяЗабруднення мембраниМД-мембраниРегенерація мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляціїConcentration of apple juice by a method membrane distillationArticle