Купріна, О.Кіщенко, В.Голубець, Оля2016-09-202016-09-202007Купріна О. Ю. Ідентифікація чужорідних жирів у какао-маслі методом високоефективної газової хроматографії / О. Ю. Купріна, В. А. Кіщенко, О. В. Голубець. // Наукові записки НаУКМА. - 2007. - Т. 66 : Хімічні науки і технології. - С. 72-77.https://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/9471The main point of research consists of the devising a method of triglyceride analysis of cocoa butter composition for the effective identification both equivalents and sustitutes in the content of cocoa butter by high-resolution gas chromatography. And the devised method can be effectively used for determination quality of products and recommended to specialists for subsequent working with the purpose of creation of the State standard of Ukrainefor food. It was arranged optimal conditions for perfect separation and identification of five major triglycerides in the composition of cocoa butter.На основі сорбційного методу капілярної газової хроматографії розроблено методику аналізу тригліцеридного складу какао-масла для виявлення чужорідних жирів у шоколадних продуктах.ukсорбційний метод капілярної газової хроматографіїшоколадеквіваленти какао-маслаІдентифікація чужорідних жирів у какао-маслі методом високоефективної газової хроматографіїThe identification of foreign fats in cocoa butter by high-resolution gas chromatographyArticle