Джоджик, ОлегКолесник, ІринаКоновалова, ВікторіяБурбан, Анатолій2017-07-042017-07-042016Полісульфонові мембрани з фотокаталітичними властивостями для концентування молока / Олег Джоджик, Ірина Колесник, Вікторія Коновалова, Анатолій Бурбан // Мембранні процеси та обладнання в харчових технологіях та інженерії : Міжнародна науково-практична конференція, 11-13 жовтня 2016 р. - Київ : НУХТ, 2016. - С. 19-20.https://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/11695Ультрафільтрація є важливим процесом у харчовій промисловості, особливо при виготовленні молочної продукції. Але її використання обмежене забрудненням мембран і наявністю концентраційної поляризації, що спричинює зменшення продуктивності з часом. Один з методів покращення стійкості мембран до забруднення - іммобілізація на поверхні мембран наночастинок з фотокаталітичними властивостями, таких як TiO2, ZrO2. Однак у літературі відсутні дані про модифікацію поверхні мембран наночастинками SnO2, хоча вони також мають фотокаталітичні властивості. Отже, метою дослідження було дослідити закономірності модифікування полісульфонових мембран наночастинками SnO2 методом «layer-by-layer» та вивчити їхню стійкість до забруднення у процесі концентрування молока.ukмембраниіммобілізаціямолокоПолісульфонові мембрани з фотокаталітичними властивостями для концентування молокаConference materials