Бондаревська, Ірина2016-02-022016-02-022005Бондаревська Ірина Андріївна. Sensus communis І судження смаку в Канта / Ірина Андріївна Бондаревська // Наукові записки НаУКМА : Філософія та релігієзнавство. - 2005. - Т. 37. - С. 24-28.https://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/8057For the purpose of finding out the origin of aesthetic judgment as a specific topic of philosophy this article covers the correlation between the "sensus communis" and "judgment of taste" notions in Kant's theory. The author proves that sensus communis opens a perspective for the historic understanding of the idea of judgment of taste as a function in the particular type of culture.Для з 'ясування питання про витоки естетичного судження як теми для філософії в статті розкри­ то співвідношення понять «sensus communis» і «судження смаку» в теорії Канта. Доведено, що через sensus communis відкривається перспектива історичного розуміння ідеї естетичного судження як функції певного типу культури.ukвитоки естетичного судженняпоняття «sensus communis»«судження смаку»Sensus communis І судження смаку в КантаSensus Communis and Kant's Judgment of TasteArticle