Суспільство та здоров'я індивіда: навчально-методична розробка навчальних дисциплін бакалаврського та магістерського рівнів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2016-05-27
Authors
Мальцева, Катерина
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Навчально-методична розробка зводить разом три навчальних дисципліни («Медична соціологія», «Соціологія здоров’я» та «Здоров’я, культура та суспільство»), що утворюють інтегрований цикл дисциплін з медико-соціологічної проблематики на бакалаврському та магістерському рівнях підготовки. Їх спільне проблемне поле стосується складної взаємодії між соціумом та індивідом, в якій соціальна група впливає на стан здоров’я своїх членів. Включені до цього циклу теми включають матеріали до вивчення соціального стресу, нерівності у здоров’ї, соціокультурних чинників у здоров’ї та соціальній епідеміології, основних детермінант здоров’я, а також історії уявлень про тіло, хвороби та лікування. Навчально-методичну розробку розраховано на студентів соціологічних спеціальностей, викладачів соціологічних дисциплін вищих навчальних закладів та більш загальної аудиторії, що має інтерес до взаємозв’язків між суспільством та станом здоров’я індивіда.
Description
Keywords
медична соціологія, соціологія здоров’я, здоров’я, культура та суспільство
Citation
Мальцева Катерина Сергіївна. Суспільство та здоров'я індивіда : навчально-методична розробка навчальних дисциплін бакалаврського та магістерського рівнів / авт.-уклад. Мальцева К. С. ; Нац. ун-т "Києво-Могилянська акад.", Ф-т соц. наук і соц. технол., Каф. соціології. - Київ : НаУКМА, 2016. - 41 с.