Динамічні стохастичні моделі загальної рівноваги: теорія побудови та практика використання у фінансових дослідженнях: монографія

Loading...
Thumbnail Image
Date
2015
Authors
Лук’яненко, Ірина
Семко, Роман
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
НаУКМА
Abstract
Монографію присвячено дослідженню теоретико-методологічних аспектів побудови динамічної стохастичної моделі загальної рівноваги для України та її використанню у фінансових дослідженнях. На відміну від існуючих, запропоно- вана макромодель враховує особливості української економіки і включає додаткові механізми фінансового акселератора та розвитку фондової бульбашки. Це дозволяє комплексно дослідити реакцію економічної системи на дію зовнішніх та внутріш- ніх дестабілізуючих факторів, визначити оптимальні монетарні правила та своє- часно скоригувати заходи монетарної політики держави для досягнення фінансової і макроекономічної стабільності, а також визначити стратегічні напрями економіч- ної політики держави в умовах фінансової нестабільності. Детально описано інструментарій оцінювання та калібрування параметрів розробленої динамічної стохастичної моделі загальної рівноваги, що ґрунтується на методах байєсівської економетрики та дозволяє враховувати додаткову інфор- мацію, яка характеризує економічну систему; наведено програмні коди реалізації окремих модулів моделі. Монографію розраховано на студентів економічних спеціальностей, аспіран- тів, викладачів, державних службовців, фахівців та всіх, хто прагне оволодіти теорі- єю побудови динамічних стохастичних моделей загальної рівноваги й ознайомитися з можливостями їх практичного застосування у фінансовo-економічних дослідженнях.
Description
Keywords
фінансові дослідження, економіка, динамічні стохастичні моделі, книга
Citation
Лук'яненко Ірина Григорівна. Динамічні стохастичні моделі загальної рівноваги : теорія побудови та практика використання у фінансових дослідженнях : монографія [електронний ресурс] / Лук'яненко Ірина, Семко Роман ; Нац. ун-т "Києво-Могилянська акад". - Київ : НаУКМА, 2015. - 246 с.