Функціонально-комунікативні особливості заголовка політичної та економічної статей англомовної газети

Loading...
Thumbnail Image
Date
2002
Authors
Кучерова, Олена
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У статті розглянуто функціонально-комунікативні особливості статті політичноїу порівнянні з економічною статтею сучасних провідних англомовних газет. Згідно з функціональним критерієм виділяються тема-рематичні і тематичні заголовки для обох видів статей. За комунікативною спрямованістю виділяємо заголовок-констатив, заголовок-перформатив, заголовок-промісив та заголовок-менасив для політичної статті і такі заголовки для економічної статті: заголовок-констатив, заголовок-перформатив і заголовок-директив.
Description
Keywords
English newspaper articles, the headline, функціонально-комунікативні особливості, заголовок, статті англомовної газети, політичні статті, економічні статті, англомовні газети, тема-рематичні і заголовки, тематичні заголовки, заголовок-констатив, заголовок-перформатив, заголовок-промісив, заголовок-менасив
Citation
Кучерова О. О. Функціонально-комунікативні особливості заголовка політичної та економічної статей англомовної газети / О.О. Кучерова. // Наукові записки НаУКМА : Філологічні науки. - 2002. - Т. 20. - С. 32-35.