Комплексна дія попередників та медіаторів біосинтезу убіхінону на його вміст та функціонування в убіхінон-залежних ферментних системах тканин щурів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2004
Authors
Петухов, Д.
Донченко, Галина
Кузьменко, І.
Кучменко, О.
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Статтю присвячено дослідженню можливості підвищення концентрації убіхінону в органах та покращення ефективності функціонуванняубіхінон-залежних ферментних систем ланцюга транспорту електронів мітохондрійу інтактних тварин. Показано, що введення тваринам ПОБКу комплексі з такими ефекторами біосинтезу та функціонування убіхінону, як вітамін Е, магній та диметилсульфоксид, є ефективним щодо забезпечення тварин убіхіноном та підсилення його функціонування як коферменту у ферментних комплексах сукцинат- та NADH-убіхінон-редуктази.
Description
This article is devoted to study the possibilities of increase ofubiquinone content and improve the effectiveness of function ofubiquinone-depending enzyme systems at intact animals. Our results show that providing animals with para-oxybenzoic acids in complex with others precursors and mediators ofubiquinone biosynthesis - vitamin E, magnesium sulfate and dimethylsulfoxide is effective for increase ofubiquinone content and for activization ofubiquinone-depending enzyme systems - NADH-ubiquinone-reductase and succinate-ubiquinone-reductase.
Keywords
дослідження, концентрація убіхінону, Убіхінон, тетразаміщений бензохінон, біосинтез, ofubiquinone, para-oxybenzoic acids
Citation
Комплексна дія попередників та медіаторів біосинтезу убіхінону на його вміст та функціонування в убіхінон-залежних ферментних системах тканин щурів / Д. М. Петухов, Г. В. Донченко, І. В. Кузьменко, О. Б. Кучменко // Наукові записки НаУКМА : Біологія та екологія. - 2004. - Т. 29. - С. 23-27.