Методичні підходи до емпіричної оцінки різних складових людського капіталу в контексті ефективності використання наявних економічних ресурсів

Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Authors
Краснікова, Лариса
Подвисоцька, Тамара
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Як свідчать реалії, людський капітал і соціальні інвестиції в Україні досі не перетворились на пріоритетні при формуванні державної політики. Має місце недооцінка економічної значущості людського капіталу та різних його складових. Існуючі методи розрахунків за класичними моделями економічного зростання часто не враховують впливу людського капіталу та різних його складових. На сьогодні очевидною є потреба в певному методичному інструментарії, який би дозволив оцінити значущість та економічний вплив різних складових людського капіталу для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку.
Description
Keywords
економіка, людський капітал
Citation
Краснікова Л. І. Методичні підходи до емпіричної оцінки різних складових людського капіталу в контексті ефективності використання наявних економічних ресурсів / Краснікова Л.І., Подвисоцька Т.О. // Вісник Національного транспортного університету / МОН України, Нац. траспорт. ун-т. - К.: НТУ, 2009. - № 18. - С. 248-251.