eKMAIR

Регенерація мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції

Show simple item record

dc.contributor.author Гунько, С.
dc.contributor.author Брик, Михайло
dc.contributor.author Луканін, О.
dc.contributor.author Нігматуллін, P.
dc.date.accessioned 2016-02-16T11:34:36Z
dc.date.available 2016-02-16T11:34:36Z
dc.date.issued 2003
dc.identifier.citation Регенерація мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції / Гунько С. М., Брик М. Т., Луканін М. С., Нігматуллін Р. Р. // Наукові записки НаУКМА. - 2003. - Т. 21 : Хімічні науки і технології. - С. 6-9. uk
dc.identifier.uri http://ekmair.ukma.edu.ua/handle/123456789/8365
dc.description Is investigated concentration of apple juice by a method contact membrane distillation. The influence of accommodation of membranes in relation to hot and cold cell and in afield offerees of terrestrial gravitation on productivity of process concentration is established. The dependence of productivity membrane distillation from its basic technological parameters (temperature in hot and cold cell, speed to a flow to juice in channels membrane of the device) is determined. en
dc.description.abstract У статті досліджено процес регенерації гідрофобних мікрофільтаційних мембран типу МФФК-3 після їх використання для концентрування яблучного соку методом контактної мембранної дистиляції за допомогою хімічних реагентів. Установлено, що найбільш оптимальним способом відновлення мембран є обробка за допомогою розчину ферментного препарату Gammazym CPL. Визначено оптимальні параметри регенерації мембран за допомогою цього реагенту (концентрацію реагенту, температуру в холодній та гарячій камерах, час обробки, швидкість потоку). uk
dc.language.iso uk uk
dc.source Наукові записки НаУКМА: Хімічні науки і технології
dc.subject регенерація uk
dc.subject мікрофільтаційні мембранин типу МФФК-3 uk
dc.subject мембранна дестиляція uk
dc.subject Забруднення мембрани uk
dc.subject МД-мембрани uk
dc.title Регенерація мембран після концентрування яблучного соку методом мембранної дистиляції uk
dc.title.alternative Concentration of apple juice by a method membrane distillation en
dc.type Article uk
dc.status published earlier uk


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account

Statistics