Сучасна українська мова. Частина І. Фонетика. Фонологія. Орфоепія. Графіка. Орфографія: навчально-методичний посібник: [препринт]

Loading...
Thumbnail Image
Date
2015
Authors
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Завдання курсу «Сучасна українська мова (Фонетика. Орфографія. Лексикологія)» в теоретичному аспекті полягає в актуалізації знань про фонетичну, фонологічну та морфонологічну системи, лексичний, фразеологічний склад сучасної української літературної мови; історію української лексикографії; засвоєнні специфіки зв’язків і залежностей у системі лінгвоодиниць. Частина І «Фонетика. Орфоепія. Графіка. Орфографія» має на меті дати знання про звукову будову української мови, її самобутність, зокрема вивчити умови і способи творення мовних звуків, їхні акустичні, анатомо-фізіологічні властивості; простежити зміни і чергування, взаємовзв’язок і взаємозумовленість звукових змін; зв’язки між звуковою і писемною формами мови; з’ясувати роль звуків у розрізнюванні значущих елементів мови, розглянути будову складу, особливості наголосу та інтонації української мови; виробити уміння й навички фонетичного, фонологічного, орфоепічного, графічного та орфографічного аналізів слів з історичними коментарями.
Description
Keywords
книга
Citation
Кадочнікова О. Сучасна українська мова. Частина І. Фонетика. Фонологія. Орфоепія. Графіка. Орфографія: навчально-методичний посібник для студентів спеціальності «Філологія. Українська мова та англійська мова» / О. П. Кадочнікова; Національний університет "Києво-Могилянська академія", кафедра української мови. - К. : [б.в.], 2015. - 32 с.