До проблеми вдосконалення прийомів інтерпретації результатів палінологічного вивчення субфосильних проб степової зони України (на прикладі лісового заказника "Рацинська дача")

Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Authors
Безусько, Алла
Безусько, Людмила
Шевченко, Наталія
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Стаття продовжує серію актуопалінологічних робіт авторів, спрямованих на підвищення рівня інтерпретації палеопалінологічних даних з метою палеоботанічних реконструкцій плейстоцену та голоцену. Вперше на прикладі лісового заказника «Рацинська дача» методичні питання розглянуто як для встановлення закономірностей відображення у субфосильних спорово-пилкових спектрах складу сучасного рослинного покриву, так і для можливостей спорово-пилкового аналізу при визначенні характеру та ступеня антропогенного впливу на природну степову рослинність.
Description
Keywords
актуопалінологічні роботи, палеопалінологічні дані, плейстоцен, лісовмй заказник «Рацинська дача»
Citation
Безусько А. Г. До проблеми вдосконалення прийомів інтерпретації результатів палінологічного вивчення субфосильних проб степової зони України (на прикладі лісового заказника "Рацинська дача") / А.Г. Безусько, Л.Г. Безусько., Н.М. Шевченко. // Наукові записки НаУКМА. - 2008. - Т. 80 : Біологія та екологія. - С. 10-15.