Підвищення точності та швидкості обчислення миттєвого спектра гармонійних сигналів за допомогою детектора основного тону

Loading...
Thumbnail Image
Date
2008
Authors
Ашихмін, Антон
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Аналіз спектра є старою і типовою задачею цифрової обробки сигналів. На цю тему вже написано сотні книжок, а також розроблено безліч методів і підходів до її реалізації. Дана стаття має засвідчити, що дослідження в царині спектрального аналізу поки ще не вичерпали себе, а характеристики спектрального аналізу можуть бути поліпшені за рахунок використання досить екзотичних технік. Описано етапи проектування спектрального аналізатора гармонійних сигналів і типові проблеми, що виникають перед розробником. Їх урахування привело до появи авторського методу побудови аналізатора, який базується на Плавному Дискретному Перетворенні Фур'є, детекторі основного тону та динамічній зміні швидкості сигналу. Завдяки тому що в такий спосіб врахову¬ ється природа гармонійних сигналів, цей метод забезпечує поліпшення точності й ефективності аналізу.
Description
Keywords
гармонійний сигнал, Основний Тон, Discrete Fourier Transform, Перетворення Фур'є, Fourier Transform
Citation
Ашихмін А. В. Підвищення точності та швидкості обчислення миттєвого спектра гармонійних сигналів за допомогою детектора основного тону / Ашихмін А.В. // Наукові записки НаУКМА. - 2008. - Т. 86 : Комп'ютерні науки. - С. 40-45.