Philosophia rationalis у Києво-Могилянській академії: компаративний аналіз могилянських курсів логіки кінця XVII - першої половини XVIII ст.

Loading...
Thumbnail Image
Date
2009
Authors
Симчич, Микола
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
У монографії, вперше в українській історико-філософській науці, проведено комплексний порівняльний аналіз курсів логіки, читаних у Києво-Могилянській академії в кінці XVII - першій половині XVIII ст. - у період найбільшого розквіту Академії. Завдяки такому аналізові схарактеризовано тогочасні філософські течії, які істотно впливали на викладання філософії в КМА, індивідуальні особливості та розходження в поглядах окремих могилянських професорів. Досліджено, у який спосіб професори готували свої курси і як використовували для цього надбання своїх попередників. З'ясовано, що на викладання філософії в Києво-Могилянській академії найбільше впливали курси філософії, читані в єзуїтських навчальних закладах Речі Посполитої.
Description
Keywords
філософія, логіка, вивчення філософії, викладання філософії, вивчення логіки, викладання логіки, навчальний процес у Києво-Могилянській академії у 17-18 ст., монографія, книга
Citation
Симчич Микола Васильович. Philosophia rationalis у Києво-Могилянській академії : компаративний аналіз могилянських курсів логіки кінця XVII - першої половини XVIII ст. / Микола Симчич ; Національний університет "Києво-Могилянська академія". - Вінниця : О. Власюк, 2009. - 238 с.