Університет Св. Володимира в історії вітчизняної філософської освіти

Loading...
Thumbnail Image
Date
2011
Authors
Ткачук, Марина
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Попри зростання уваги дослідників до історії університетської філософії на українських теренах, доводиться констатувати, що створення її цілісної картини є не лише далеким від завершення, а й досі перебуває на рівні спорадичних "замальовок". Така ситуація цілком зрозуміла з огляду на те, що університетська традиція філософування тривалий час залишалася на периферії вітчизняної історико-філософської науки, виявляючись об'єктом не стільки фахових студій, скільки тенденційних оцінок і перекручень. Очевидно, що її реконструкція потребує передусім ретельного вивчення тих філософських процесів, що відбувались у кожному з університетів,які постали на українських теренах у різні часи, в межах різних державних утворень і різних освітніх систем.
Description
Keywords
Університет Св. Володимира, філософська освіта, філософія, philosophy, вітчизняна історико-філософська наука, Україна, 1834 р., історія, розділ монографії
Citation
Ткачук М. Університет Св. Володимира в історії вітчизняної філософської освіти // Філософська освіта в Україні: історія і сучасність : [колективна монографія / Ткачук М. Л. ... [та ін.] ; Національний університет "Києво-Могилянська академія". - Київ : [Аграр Медіа Груп], 2011. - с. 126-156.