Структурна зумовленість міжгенераційної соціальної мобільності

Loading...
Thumbnail Image
Date
2012
Authors
Оксамитна, Світлана
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Abstract
Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора соціологічних наук за спеціальністю 22.00.03 - соціальні структури та соціальні відносини. Українському суспільству, як і будь-якому іншому, притаманна багатовимірна система соціальної нерівності та певні інституційні механізми і практики її відтворення, достеменні знання про що становлять одне з основних завдань вітчизняної соціологічної науки. Відтворення соціальної нерівності від покоління до покоління відбувається як взаємодоповнюючі процеси міжгенераційної соціальної мобільності й іммобільності, тобто відтворення дітьми соціальної належності батьків чи переміщення до інших соціально-статусних і класових позицій.
Description
Keywords
соціальні інституції, соціально-класова нерівність, українське суспільство, соціальна нерівність, соціальна мобільність, дисертація
Citation
Оксамитна С. М. Структурна зумовленість міжгенераційної соціальної мобільності: дисертація на здобуття наукового ступеня доктора соціологічних наук за спеціальнісб 22.00.03 / Оксамитна Світлана Миколаївна; Національна академія наук України, інститут соціології. - К., 2012. - 379 с.