Право на свободу та особисту безпеку за міжнародно-правовими актами та національним законодавством України

Loading...
Thumbnail Image
Date
2006
Authors
Antonovych, Myroslava
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Видавничий дім "КМ Академія"
Abstract
У статті аналізується право на свободу та особисту безпеку за основними універсальними та європейськими актами з прав людини в порівнянні з правом на свободу і особисту недоторканність за Конституцією України. Робиться висновок про те, що законодавство України щодо захисту права на свободу та особисту безпеку ще потребує вдосконалення з метою повної відповідності міжнародно-правовим стандартам у цій сфері. Як свідчить аналіз проекту Кримінально-процесуального кодексу України, він містить положення, які суперечать стандартам Ради Європи та іншим міжнародно-правовим актам щодо гарантій права на свободу та особисту безпеку.
Description
This article deals with the analysis of the right to liberty and security of person under the main universal and European human rights instruments in comparison to the right to liberty and personal intangibility under the 1996 Constitution of Ukraine. The conclusion is that Ukrainian legislation concerning protection of the right to liberty and security of person needs improvement in order to correspond to international standards. Analysis of the Draft Criminal Procedure Code testifies that it includes provisions which contradict Council of Europe standards and other international human rights acts.
Keywords
правознавство, права людини
Citation
Антонович М. М. Право на свободу та особисту безпеку за міжнародно-правовими актами та національним законодавством України / М.М. Антонович // Наукові записки НаУКМА: Юридичні науки. - 2006. - Т. 53. - С.75-78.